Post Harvest Kenniscentrum en laboratorium

Voor onafhankelijk advies, training en onderzoek omtrent productkwaliteit kunt u terecht bij het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland.

Het Post Harvest Kenniscentrum heeft geconditioneerde uitbloeiruimtes in Aalsmeer en Naaldwijk, een buitentuin en een laboratorium voor de analyse van voorbehandeling. Het onderzoek is objectief; we zijn ISO 9001-gecertificeerd en werken op basis van VBN-onderzoek standaarden.

U kunt uw product eenmalig laten testen, maar ook regelmatig, in verschillende periodes van het seizoen. Daarvoor kunt u bij ons een testabonnement nemen. U bepaalt hoe uw abonnement eruit ziet: de testfrequentie en de te testen cultivars. U kiest ook de afzetsimulatie die het beste past bij uw afzetmarkt en de vaasinhoud. U kunt kiezen voor een basisrapportage of deze uitbreiden met door u gewenste aanvullende informatie en foto’s. Het is ook mogelijk om de testresultaten online te bekijken. U kunt individueel of als groep (bijvoorbeeld kwekersvereniging) een abonnement afsluiten.

Het Post Harvest Kenniscentrum beschikt over veel informatie en kennis over naoogstkwaliteit en houdbaarheid, op basis van eigen onderzoek en dat van anderen. De specialisten van het Post Harvest Kenniscentrum kunnen u helpen inzicht te krijgen in de kwaliteit van uw producten en u adviseren over behoud en verbetering van houdbaarheid. Heeft u vragen over de juiste naoogstbehandeling, verpakking, temperatuur en relatieve vochtigheid tijdens transport of de ethyleengevoeligheid van het product? Het Post Harvest Kenniscentrum staat met raad en daad voor u klaar.