Wijziging in kenmerkcodes door vervallen FFP

Met ingang van 1 januari 2018 vervalt het keurmerk FFP (Fair Flowers Fair Plants). Om deze reden zal het een en ander worden aangepast in de sorteringskenmerken.

De volgende kenmerkcodes zullen per 1 januari 2018 vervallen:

 • S97 code 013 (FFP: MPS A en MPS SQ) ;
 • S97 code 016 (FFP: MPS A en MPS SQ) ;
 • S97 code 033 (FFP tijdelijk);
 • K07 code 013 (FFP: MPS A en MPS SQ) ;
 • K07 code 016 (FFP tijdelijk);
 • K07 code 033 (FFP: MPS A+ en MPS SQ) ;
 • K14 code 001 (FFP).

Door het vervallen van het FFP keurmerk wordt de situatie voor aanvoerders als volgt:

Royal FloraHolland en Veiling Rhein-Maas

 1. Met ingang van 1 januari 2018 ontvangen de veilingen geen gegevens meer van FFP, waardoor dit keurmerk niet meer automatisch op de klok getoond kan worden. In plaats daarvan worden de certificeringen MPS A+, A, B of C automatisch gegenereerd en op de klok en in het aanbod getoond. Dit hoeft de aanvoerder niet zelf mee te geven.
 2. Mocht de aanvoerder ook zijn MPS SQ certificaat op de klok en in het aanbod willen tonen, kan hij onder kenmerk K07 de code 010 meegeven. Indien hiervoor aanpassingen in de software nodig zijn, dient de aanvoerder contact op te nemen met zijn softwareleverancier.
 3. Eventuele aanvullende certificeringen/kwaliteitslabels kunnen worden meegeven met kenmerk K13 t/m K31. Deze worden niet op de klok getoond, maar wel in het digitale aanbod en op de EKT en DESadv.

Plantion

 1. Met ingang van 1 januari 2018 kan FFP niet meer door de aanvoerder worden meegegeven.
 2. De certificeringen MPS A+, A, B en C worden nog steeds automatisch gegenereerd door Plantion en op de klok en in het aanbod getoond. Dit hoeft de aanvoerder niet zelf mee te geven.
 3. Mocht de aanvoerder ook zijn MPS SQ certificaat op de klok en in het aanbod willen tonen, kan hij onder kenmerk K15 de code 001 meegeven. Indien hiervoor aanpassingen in de software nodig zijn, dient de aanvoerder contact op te nemen met zijn softwareleverancier.
 4. Eventuele aanvullende certificeringen/kwaliteitslabels kunnen worden meegegeven met kenmerken K13 t/m K31. Deze worden zowel op de klok als in het aanbod getoond.

 

Een overzicht van de beschikbare kenmerken vindt u op de website van Floricode.