Elke plant een plantenpaspoort in 2019

Een plantenpaspoort voor teelt én handel

Het plantenpaspoort is voor sommigen al jaren een vertrouwd begrip, voor velen is het nieuw. Per 14 december 2019 krijgt u te maken met nieuwe EU-regelgeving rondom de plantenpaspoortplicht: de EU-Plantgezondheidsverordening. De nieuwe verordening zorgt ervoor dat het plantenpaspoort makkelijker herkenbaar is en dat bij besmettingen de mogelijke bron gemakkelijker te traceren is. Vanaf 14 december 2019 moeten álle planten een plantenpaspoort hebben. Het geldt dus voor teelt én handel.

 

Weet u al wat de verandering voor uw bedrijf betekent?

NVWA, keuringsdiensten, veilingen en brancheorganisaties vinden het belangrijk om de kwekers en handel in de tuinbouwsector te informeren over het nieuwe plantenpaspoort en de uitbreiding van de plantenpaspoortplicht. Producten zijn op deze manier beter traceerbaar in de hele keten. Daarom zijn zij samen aanwezig op de Trade Fair Aalsmeer.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Kom langs en stel uw vraag. U vindt ons in hal 3, naast stand 42.2. Tot op 7, 8 of 9 november!

Dit is een samenwerkingsverband van NVWA, BKD, KCB, Naktuinbouw, Royal FloraHolland, Anthos, LTO, LTO Glaskracht, Plantum, VBN en VGB.