Reageer op conceptlijst importverbod mogelijke hoog-risico planten

Vorige week vond een goed bezochte bijeenkomst plaats in Aalsmeer over de gevolgen van een mogelijk importverbod uit derde landen van hoog-risico-planten (De bijbehorende presentaties en berichtgeving kunt u nalezen via de volgende links: presentatie high risk plantspresentatie goede potgrond, berichtgeving Hortipoint). Een besluit hierover zal 5-6 september genomen worden door de Europese Commissie.

Hierin is duidelijk geworden dat dit voor een heel aantal bedrijven die deze producten verhandelen aanzienlijke gevolgen kan hebben. Hieronder genoemde organisaties hebben zich in uw belang in dit dossier al een paar jaar met succes sterk gemaakt voor minder producten op deze lijst. Echter voorliggende lijst is het uiteindelijke resultaat nadat er ooit meer dan 1000 genera op stonden.

Namens deze gezamenlijke organisatoren (NVWA, Naktuinbouw, LTO Glaskracht, LTO bomen en vaste planten, Anthos, Plantum, VBN en Royal FloraHolland)  roepen wij betrokkenen op om deel te nemen aan de publieke consultatie om uw verhaal kenbaar te maken via  ’Have your say’ van de EC. Wij raden u aan deze oproep tot reactie ook te delen met uw klanten/connecties in andere Europese landen. Daarnaast willen wij u verzoeken uw reactie ter informatie ook door te sturen aan regelgeving@royalfloraholland.com.