De keuze van voorbehandelingsmiddelen voor Rosa wordt aangepast

Per 15 maart 2018 vindt er een wijziging plaats in de VBN productspecificatie van Rosa.

Het Post Harvest Kenniscentrum heeft het afgelopen jaar verificatieonderzoek uitgevoerd om vast te stellen of het middel Floralife Express Clear 100 voldoet aan de VBN normen voor de voorbehandeling van rozen. Uit het onderzoek is gebleken dat aan alle voorwaarden is voldaan om dit middel toe te voegen aan de verplichte middelen in de VBN productspecificatie van Rosa.

Wijziging:

  • Floralife Express Clear 100 wordt toegevoegd als toegestaan middel voor voorbehandeling bij Rosa (code 90 op het label van het middel). Naast dit middel blijven ook de reeds vermelde middelen toegestaan.
  • U dient de juiste code van het voorbehandelingsmiddel bij uw aanvoerinformatie te vermelden. Met behulp van deze code kan het laboratorium controleren op het juiste gebruik van het voorbehandelingsmiddel.
    o Het sorteerkenmerk S65 voorbehandeling moet u vanaf heden zelf toe voegen op positie 6 in uw EAB-softwarepakket.
    o Binnen het sorteerkenmerk S65 moet u het juiste voorbehandelingsmiddel selecteren door middel van code 90 op label van het middel = Floralife Express Clear 100.

Het bovenstaande middel dient uitsluitend toegediend te worden conform gebruiksvoorschrift.

Indien u gebruik maakt van Floralife Rose 100 kunt u tot maximaal 15 mei 2018 uw voorraad gewoon opgebruiken en daarna overschakelen naar Floralife Express Clear 100. Bij langere periode graag eerst contact opnemen met het laboratorium van Royal FloraHolland.