Aangepaste voorbehandeling Snijanthurium op water

Op advies van de FPC snijanthurium en na goedkeuring van de VBN Stuurgroep regelgeving wordt per 1 september 2016 de productspecificatie Anthurium aangepast op het gebied van voorbehandeling en hygiëne. Dit betreft alleen de op water aangevoerde Anthuriums.

 

Sinds 2014 gold geen verplichting meer op de voorbehandeling van Anthurium op water, maar een advies. Om de hygiëne te bewaken wordt er op het bacteriegetal in de steel gecontroleerd. Recent is duidelijk geworden dat vanuit de aanvoerders geen draagvlak meer bestaat om deze maatregel te continueren.

 

Met ingang van 1 september 2016 wordt het weer verplicht om Anthurium op water voor te behandelen met voorbehandelingsmiddel. Hiertoe dienen middelen met als werkzame stof natriumdichloorisocyanuraat gebruikt te worden (code 11 op het label van het middel, dosering; 1 chloortablet per 3 liter). Er zal geen controle op bacterie-aantal van de stelen meer plaatsvinden. Conform de Algemene productspecificatie voor snijbloemen, paragraaf 1.1, zal de controle op voorbehandelingsmiddel met werkzame stof natriumdichloorisocyanuraat (Chrysal CVBn of Florissant 500n of Florrissant 520 met code 11 op het etiket) worden voortgezet bij aanvoer van Anthurium op water.

 

Meer informatie is opgenomen in de nieuwsbrief. U kunt de actuele productspecificatie hier vinden. De lijst met voorbehandelingen per product kunt u hier vinden.

 

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met:

 

Laboratorium Royal FloraHolland

T: 0174 632637

E: laboratorium@royalfloraholland.com

 

De medewerkers van het laboratorium zijn dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 13.00 uur. Mocht u ze dan niet hebben kunnen bereiken, kunt u een mail sturen.