De keuze van voorbehandelingsmiddelen voor Celosia cristata wordt verruimd

Per 1 mei 2019 vindt er een wijziging plaats in de VBN productspecificatie van Celosia cristata.

Het Post Harvest Kenniscentrum heeft in de zomer van 2018 verificatieonderzoek uitgevoerd om vast te stellen of de middelen Florissant 810, Florissant 830 en Chrysal Grow 20 voldoen aan de VBN normen voor de voorbehandeling van Celosia cristata. Uit dit onderzoek is gebleken dat aan alle voorwaarden is voldaan om dit middel toe te voegen aan de verplichte middelen in de VBN productspecificatie van Celosia cristata.

Wijziging:

  • Florissant 810, Florissant 830 en Chrysal Grow 20 worden toegevoegd als toegestaan middel voor voorbehandeling bij Celosia cristata (Florissant 810 code 21 op het label van het middel, Florissant 830 code 41 en Chrysal Grow 20 code 20).
  • U dient de juiste code van het voorbehandelingsmiddel bij uw aanvoerinformatie te vermelden. Met behulp van deze code kan het laboratorium controleren op het juiste gebruik van het voorbehandelingsmiddel.
    • Het sorteerkenmerk S65 voorbehandeling moet u zelf toe voegen in uw EAB-softwarepakket.
    • Binnen het sorteerkenmerk S65 moet u het juiste voorbehandelingsmiddel selecteren door middel van code 21 op label voor Florissant 810, code 41 voor Florissant 830 en code 20 voor Chrysal Grow 20.

Bovenstaande middelen dienen uitsluitend toegediend te worden conform gebruiksvoorschrift.